Vučiću, ovako se rađaju naša deca: “Krava se ugojila, ne može da gura”

Izvor: Luftika.rs, 25.Feb.2021, 15:29

Vučiću, ovako se rađaju naša deca: “Krava se ugojila, ne može da gura”

Po svim mamećim internet zajednicama svakodnevno se sreće pitanje o tome šta je potrebno poneti u porodilište, a iz gotovo svakog saveta o broju spavaćica, pelena i mrežastih uložaka isijava i onaj “kad imaš koverat, ništa drugo nije važno”.
Drugi ključni savet je “ponesi samo dobar želudac” jer veliki broj porodilišta u Srbiji ne liči na mesta na kojima se rađa budućnosti već podseća samo na memljivu stvarnost.
Treći i emotivno najteži savet “ponesi živce >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << jer velike su šanse da ćeš na svojoj koži osetiti nezadovoljstvo malog čoveka”.
Ako nemaš vezu – kukala ti majka. Na celoj ginekologiji jedna čistačica. Toleti štrokavi, čaršavi krvavi. Takva iskustva su imale mnoge žene u pojedinim porodilištima u Srbiji.
Foto. Nova.rs/Instagram Foto. Nova.rs/Instagram Ideš da se porađaš i šta se žališ, i ostale su se porodile. Otprilike to čuju mnoge žene u Srbiji kad pođu da rode bebu i susretnu se sa nimalo lepom slikom u bolnici.
Foto. Nova.rs/Instagram Naravno da nije sve tako crno i da nisu sve ustanove zapuštene, a osoblje neljubazno, ali ono što je loše jače odjekne. Baš u trenucima kada treba da joj bude najlepše, žena koja se porađa u državnoj ustanovi u Srbiji neretko naiđe na poniženje, prekor, grdnju.
Čuje svašta, čuje uvrede da se ugojila, pa da zato ne može da gura i da se porodi.
Foto. Nova.rs/Instagram Mnoge od njih zato više ne žele da ćute, pa po društvenim mrežama objavljuju ono što su doživele i videle – krvave čaršave, sestre koje iskorišćene jednokratne rukavice ne bacaju nego peru i suše na prljavim radijatorima, viču na njih, ne žele da im pomognu onda kad jedva mogu na noge, do toaleta, piše Nova.
Foto. Nova.rs/Instagram A taj tolaet – ponižavajuće prljav. Kako kaže jedna porodilja, stanje je takvo da možeš da od muke dobiješ zatvor.
Foto. Nova.rs/Instagram I onda se osetiš jadno, beposmoćno, užasno.
A da je često ziasta tako, priznaje i zaposlena u jednom beogradskom porodilištu.
Foto. Nova.rs/Instagram Kaže da jako voli svoj posao, ali da se svašta radi i da ne zna – kako neki ljudi mogu mirno da spavaju.
Foto. Nova.rs/Instagram Na kraju, s knedlom u grlu, samo nam ostaje nada da će se nešto iole popraviti kako bismo nadalje slušali o lepšim stvarima. Jer to lepo i treba da bude asocijacija na novi život koji se rađa.
Doktor u Srbiji za devojčicu traži 500, za dečaka 800€

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.