Vršac: Ministarstvo šalje lekare iz Beograda u kontrolu zbog smrti dečaka

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2018, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Ministarstvo šalje lekare iz Beograda u kontrolu zbog smrti dečaka

U Opštu bolnicu u Vršcu Ministarstvo zdravlja poslaće u ponedeljak lekare iz Beograda da ispitaju kompletno lečenje osmogodišnjeg dečača Ognjena P. iz Zagajica, koji je preminuo od sepse na odeljenju intenzivne nege.

Po saznanjima "Novosti", u ministarstvu nisu zadovoljni kako je u Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Vršcu sprovedena unutrašnja kontrola u vezi sa prijemom, lečenjem i smrću osmogodišnjeg dečaka.

Njegova majka rekla je da je sina nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i jakih bolova u stomaku, ali da su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus. Kada je dečak primljen u bolnicu, već je bilo kasno.

Dečak je preminuo nakon operacije creva.

"Novosti" pišu da će u ponedeljak u Vršac biti poslati abdominalni hirurzi iz Instituta za majku i dete i Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, kao i pedijatri iz beogradskih domova zdravlja.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.