Izvor: Radio 021, 27.Jul.2019, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud odobrio Trampu novac za zid

Vrhovni sud odobrio je američkom predsedniku korišćenje 2,5 milijardi dolara za gradnju dela zida na granici sa Meksikom.

Ovim je poništena odluka federalnog sudije u Kaliforniji kojom su predsedniku SAD uskraćena ta sredstva Pentagona za gradnju zida.

Zid koji treba da razdvaja SAD i Meksiko predstavljao je jednu od glavnih stavki Trampove predizborne kampanje. Demokrate su se žestoko usprotivile ovoj ideji.

Odluka Vrhovnog suda znače da će novac biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << upotrebljen za gradnju zida u Kaliforniji, Arizoni i Novom Meksiku.

Tramp je ovu odluku suda opisao kao "veliku pobedu".

SAD i Gvatemala potpisale su juče sporazum prema kome će migranti iz Hondurasa i El Salvadora, koji prolaze kroz Gvatemalu, prvo morati u toj zemlji da traže azil, umesto da nastave put u pokušaju da uđu u SAD.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.