Vrbas: Na građevinsku deponiju nesavesni građani bacaju i leševe životinja

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrbas: Na građevinsku deponiju nesavesni građani bacaju i leševe životinja

JKP "Komunalac" trenutno sanira deponiju građevinkog materijala u Vrbasu.

Uređenje ovog prostora komunalci obavljaju na osnovu rešenja inspekcije. Na rubu Ulice Milivoja Čobanskog u Vrbasu, nadomak nekadašnje fabrike "Mepol", nalazi se deponija građevinskog materijala koja se prostire na 20 hiljada kvadratnih metara.

Prema rečima poslovođe u PJ "Čistoća" Mladena Pavlovića, da bi se iznivelisao teren potrebno je da buldožer radi 20 radnih sati.

"Već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << treći put ove godine uređujemo tzv. građevinsku deponiju. Svedoci smo čestog zatrpavanja ovog smetlišta, odnosno, pristupnog puta deponiji, jer pojedinci odlažu otpad na ulasku u deponiju i zakrčavaju put ka mestu namenjenom za odlaganje šuta, zemlje i ostalog građevinskog materijala. Tada naše mašine stupaju na snagu", objasnio je Pavlović.

Na ovom prostoru pored građevinskog, komunalci zatiču najviše komunlnog i kabastog otpada, iako se smetlište za te namene, na kojem je odlaganje smeća besplatno, nalazi na svega nekoliko stotina metara od deponije građevinskog materijala.

"Ova deponija treba da se koristi isključivo za građevinski otpad kako bi se njen vek produžio. Ovako imamo problem i sa zatrpavanjem kanala za odvođenje atmosferskih voda koji se nalaze uz smetlište, pa nam to otežava i produžava posao", kaže Pavlović.

Na ovom prostoru neretko se zatiču i leševi uginulih životinja što prouzrokuje smrad. Poslednjih godina ovaj deo Starog Vrbasa urbanizovan je i proširen. Svako ko na ovom prostoru izruči otpad koji ne pripada građevinskom materijalu, treba da pomisli da su ovde, pored fabrika i ugostiteljskih objekata, smeštene i stambene kuće i bašte meštana, kao i da u ovom delu naselja odrastaju mališani koji imaju pravo na zdravu životnu sredinu.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.