Voša startuje sezonu na Karađorđu, novom timu treba još vremena za uigravanje

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša startuje sezonu na "Karađorđu", novom timu treba još vremena za uigravanje

Fudbaleri Vojvodine dočekaće sutra na "Karađorđu" ekipu Mladosti iz Lučana u prvom meču nove sezone Superlige Srbije.

Posle Svetskog prvenstva u Rusiji, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, vraćaju se u srpsku fudbalsku realnost.

Vojvodina u novu sezonu ulazi sa starim ambicijama,  što je plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja. Međutim, u prelaznom roku klub je doveo praktično celu novu postavu, a otišlo je nekoliko standardnih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz prošle sezone.

Zbog toga publiku na tribinama ne bi trebalo da začudi ukoliko sutra na teren izađe osam ili devet igrača koji nisu nosili Vošin dres u prošloj sezoni. Dok "Stara dama" ima novi podmlađen tim, ekipa Mladosti iz Lučana, prošlogodišnji finalista Kupa Srbije, nije značajno menjala svoj igrački kadar.

Po rečima šefa stručnog štaba Vojvodine Aleksandra Veselinovića reč je o jednoj od iskusnijih domaćih ekipa, koja igra izuzetno takmičarski.

"Za razliku od njih mi smo potpuno nova ekipa i po licima igrača koji će sutra da istrče na teren i po nečemu drugom. Tako da nas očekuje jedna interesantna utakmica. Svaki početak je sazdan od neizvesnosti i velikog motiva. Osnovni cilj je da pobedimo. O tome da će ekipa biti motivisana i borbena ne treba ni da pričamo. Mi smo selekciju ove ekipe u pripremnom periodu rešavali u hodu i rekao bih da smo možda malo i zakasnili sa okupljanjem. Još uvek nismo popunili selekciju, samo poslednjih sedam dana smo u nekom punom sastavu", navodi Veselinović.

Da Voša na sutrašnjem meču možda neće biti u punom pogonu, svedoče reči i Veselinovića o pripremnom periodu. Tako pojedine novajlije na pripremnim utakmicama nisu stigle ni da upamte imena svih svojih saigrača, dok je klub do pre mesec dana klub nije imao formiranu nijednu liniju tima, ni odbranu, ni vezni red, ni napad.

"U hodu smo dovodili igrače, ali su oni bili različite spremnosti. Neki su bili zapušteni, van trenažnog procesa, neki su dolazili iz trenažnih procesa drugih klubova i tek poslednjih dana smo uspeli da ih spajamo u kolektiv. U ovom momentu, veoma teško je reći da li će nam za ono što želimo biti potrebno još nedelju, dve ili tri. Mislim da bi nam odgovaralo da prvenstvo počinje nedelju dana kasnije, ali nemamo izbora. Moramo da se povinujemo, damo svoj maksimum i budemo pozitivni u svemu tome", zaključuje Veselinović.

U Vošu je već stiglo 10 novih igrača, a danas su predstavljena još dvojica, napadač Damjan Gojkov (20), koji je stigao iz Crvene zvezde i doskorašnji čuvar mreže Sinđelića Nikola Simić (21).

Prvo kolo sezone 2018/19 značajno je i po tome što će Novi Sad prvi put posle više od pola veka imati dva svoja predstavnika u najvišem rangu domaćeg šampionata. Proleter sa Slane bare će sezonu startovati nedeljnim gostovanje Radničkom u Nišu.

Utakmica između Vojvodine i Mladost počinje sutra u 20 časova. Ulaznice će se naplaćivati po ceni od 300 dinara za zapadnu, 200 za istočnu i 100 dinara za severnu tribinu.

Autor: Zoran Strika

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.