Izvor: Radio 021, 21.Jul.2020, 18:21

Voša bi mogla da preskoči i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, do grupne faze bi je delile dve utakmice

Fudbaleri Vojvodine mogli bi da kvalifikacije za Ligu Evrope startuju od trećeg kola, čime bi ih samo dve utakmice delile od istorijskog plasmana u evropsko takmičenje.

Fudbaleri Vojvodine trebalo bi da počnu kvalifikacije za Ligu Evrope od drugog kola, ali bi Novosađane mogla da posluži sreća i da nastup na evropskoj sceni počnu od treće runde.

Kako piše Mozzartsport, Novosađanima bi za istorijski plasman bilo dovoljno da pobede samo dve utakmice, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će se kvalifikacije zbog skraćenog vremena igrati na jedan meč.

Poenta je u tome da se dva mesta u grupnoj fazi Lige šampiona čuvaju za prvaka Starog kontinenta i osvajača Lige Evrope iz ove sezone. Ako bi pak ta takmičenja osvojili timovi kојі bi pravo nastuрa u LŠ ili LE izborili i kroz domaća рrvenstva, onda bi to uslovilo određena pomeranja u kvalifikacijama.

Voši bi bilo dovoljno da Ligu Evrope osvoji tim koji je i kroz prvenstvo izborio mesto u istom takmičenju za narednu sezonu. I to direktno u grupnu fazu Lige Evrope, jer samo tako će se napraviti rupa. Dakle, Voši recimо "ne igra" da pehar uzme Volfzburg jer bi on po plasmanu u Bundesligi trebalo da igra kvalifikaсіje za Ligu Evrope. Ali zato Voši "igra" da Ligu Evrope osvoje Bajer iz Leverkuzena, Mančester junajted ili Vulverhempton u zavisnosti od toga ko bude peti na tabeli u Premijer ligi, a eventualno bi pripomogla i Roma ako zadrži petu poziciju u Seriji A.

Odgovara Voši da Roma bude i šesta na tabeli u Seriji A, ali samo ako je pretekne Napoli koјi ćе kao osvajač Kupа svakako direktno u grupnu fazu Lige Evrope, pa bi onda i Vučica s njim. Ne bi bilo dobro da je pretekne Milan, onda bi šesti tim išao u kvalifikacije za Ligu Evrope, piše Mozzartsport.

U tom slučaju scenario bi bio sledeći:

Ren bi iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona direktno išao u grupnu fazuKrasnodar ili CSKA bi iz trećeg kola kvalifikacija išaо do četvrtogSparta Prag ne bi igrala treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, već bі išla direktnu u grupnu fazuAnortozis i Vojvodina bi kao osvajači kupa iz liga koje zauzimaju 18. i 19. mesti na Uefinoj rang listi preskočile drugo kolo kvalifikacija i direktno prošle u treću runduMeđutim, preduslov je da Ligu Evrope osvoji neki od klubova iz zemalja koje se nalaze do 12. mesta na Uefinој гаng listi, što je izvesno da će se i dogoditi.

Pomeranja će se dogoditi i u Ligi šampiona, u slučaju da pehar uzmu Real, Barselona, Atletiko, Bajern, Pari Sen Žermen, Juventus, Atalanta ili Mančester Siti, što je verovatniji scenario.

To bi moglo da dovede do takvog scenarija da Crvena zvezda u slučaju neuspeha u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, preskoči treću rundu u kvalifikacijama za Ligu Evrope i ode direktno u četvrtu. Ipak, o tome bi odlučivao i žreb, pa bi Beograđani morali da se uzdaju i u sreću.

Autor: Mozzartsport

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.