Vojvodina poklekla u Nišu, Železničar na korak do titule

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina poklekla u Nišu, Železničar na korak do titule

Rukometaši Železničara danas su u Nišu savladali Vojvodinu sa 21:15 i došli na korak od istorijske, prve titule rukometnog šampiona države.

Nišlije su ovom pobedom u okviru 9. kola Superlige pretekli Novosađane na tabeli za jedan bod i ukoliko naredne nedelje trijumfuju u Šapcu osvojiće titulu. S druge strane, Vojvodina će u poslednjem ovosezonskom meču morati sa slavi protiv Partizana kako bi i naredne godine obezbedila učešće u Seha ligi, ali i da se nada eventualnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kiksu Železničara i tako se po šesti put uzastopno domogne pehara.

Današnji meč u Nišu bio je izuzetno čvrst čemu u prilog govori i izuzetno mali broj golova. Igrala se jaka odbrana, a skoro da i nije bilo kontri, brzog centra ili brzih realizacija u napadu.

Vojvodina je loše počela, prvih osam minuta nije postigla pogodak, da bi potom uspela malo da se konsoliduje i sredinom poluvremena dođe u prvo i jedino vođstvo na meču od 5:4. Ipak, domaćin uspeva da se stabilizuje pa na odmor odlazi s prednošću od 9:7.

U nastavku ponovo slična situacija, da bi polovinom drugog dela niški tim došao i do četiri gola viška - 15:11, a tu prednost uspeo je da sačuva do kraja susreta. Jedini raspoložen u crveno-belom timu bio je Branko Tomić koji je držao svoj tim u igri dugo vremena, ali nije mogao sam. Vojvodina nije realizovala čak tri sedmerca, a imala je i nekoliko promašenih zicera iz kontri pa je na kraju zasluženo poražena.

Sem Tomića koji je postigao pet, u strelce se šest puta upisao i Grozdanić, od toga četiri puta sa linije od sedam metara. Ostali su potpuno podbacili, a dodatni peh je i povreda Vučkovića pred kraj susreta za kojeg je sada neizvesno da li će moći da završi sezonu.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.