Izvor: Radio 021, 23.Nov.2020, 12:37

Vladu Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru do 2030. godine

Uprava policije Herceg Novi zabranila je pevaču Vladu Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je danas advokatska kancelarija Tomanović, koja se nada da će i ta odluka biti poništena.

Kako se navodi, Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo je usvojilo žalbu kancelarije Tomanović, koja zastupa Georgieva, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu ulazak bio zabranjen, a onda je PU Herceg Novi Georgievu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u ponovnom postupku ulazak zabranio na 10 godina.

"U međunarodnoj pravnoj praksi, oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporcionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima", navodi advokatska kancelarija.

U saopštenju se izražava uverenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.