Izvor: Radio 021, 16.Jul.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više ulica u Malom Beogradu i Velikom ritu dobilo nazive

Komisija za davanje imena ulica danas je imenovala nekoliko ulica u Malom Beogradu i Velikom ritu.

Kako je saopšteno, neimenovana ulica koja se oslanja na Ulicu Živojina Ćuluma dobila je ime po filmskom i pozorišnom glumcu Ratku Radivojeviću, što su predložili kustosi Muzeja Vojvodine.

Zatim, neimenovana ulica koja počinje od Ulice Đakona Avakuma i završava se kod Gazimestanske dobila je naziv po književniku Pavlu Jankoviću Šoletu, a na predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Udruženja baletskih umetnika Vojvodine.

Komisija je odlučila i da ulica koja počinje od Ulice Živojina Ćuluma i završava se kod Gazimestanske dobije ime po likovnom umetniku Milanu Kercu, a na predlog Milane Malenić i Radio-televizije Vojvodine.

Takođe, neimenovana ulica koja isto počinje od ulice Živojina Ćuluma i završava se kod Gazimestanske dobila je ime po profesoru Beogradskog univerziteta Milanu Ševiću, a na predlog kustosa Muzeja Vojvodine.

Odlučeno je i da ulica bez imena koja počinje od ulice Nikanora Grujića i završava se kod Prizrenske ponese ime po agronomu Todoru J. Mišiću, a na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada.

Na području Malog Beograda-Velikog rita jedna neimenova ulica će poneti ime po lekaru histologu Milošu Mariću, a na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada.

Komisija za davanje imena ulica je navela i da je prihavitla da se ulica koja počinje od Ulice Angela Vlatkovića i završava kod Proleterske nazove po pioniru filma u Vojvodini Vladimiru Totoviću, a na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada, kao i da još jedna ulica dobije ime po germanisti Pavici Mrazoviću, takođe na predlog Istorijskog arhiva.

Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nekoliko ulica u Velikom ritu i Malom Beogradu dobilo nazive

Izvor: NoviSad.com, 16.Jul.2019

Nekoliko ulica u Malom Beogradu i Velikom ritu danas je dobilo nazive. Komisija za davanje imena ulicama saopštila je da je neimenovana ulica, koja se oslanja na Ulicu Živojina Ćuluma, dobila ime po..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.