Izvor: Radio 021, 21.Sep.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od hiljadu optužnica protiv korupcije za 16 meseci sprovođenja novog zakona

Posebna odeljenja za borbu protiv korupcije podnela su 1.007 optužnica u periodu od 1. marta prošle godine, kada je počela primena Zakona o suzbijanju korupcije do početka jula ove godine, dakle za prvih 16 meseci primene zakona.

Doneto je 628 presuda, od kojih 614 osuđujuućih, 12 oslobađajućih i dve odbijajuće presude, piše Politika.

Među onima protiv kojih Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi krivični postupak i direktorka Etnografskog muzeja u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sudija Osnovnog suda u Lazarevcu, direktor Više poslovne škole u Beogradu, direktor Uprave za agrarna plaćanja. Optužni predlog po krivičnoj prijavi podnet je i protiv predsednika Opštine Sremski Karlovci, o čemu više možete da čitate u našoj priči OVDE.

Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde rekao jena savetovanju koje organizuje udružene za krivično-pravnu teoriju i praksu da je 2019. godina jedna od najburnijih godina za krivičare.

"Imamo par amandmana koji će urediti položaj sudija i tužilaca, ali  i radikalne promene Krivičnog zakonika. Od 1. decembra, zamenici tužoca, tužioci, sudije i saradnici primenjivaće ove novine. Uveden je doživotni zatvor, posle duže polemike", nabrojao je Ilić.

U senci doživotnog zatvora ostalo je pooštravanje kazni, što će, kako je ocenio, u praksi smanjiti broj uslovnih osuda.

Autor: Politika

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Više od hiljadu optužnica zbog korupcije za 16 meseci sprovođenja novog zakona

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2019

Posebna odeljenja za borbu protiv korupcije podnela su 1.007 optužnica u periodu od 1. marta prošle godine, kada je počela primena Zakona o suzbijanju korupcije, do početka jula ove godine, dakle za prvih 16 meseci primene zakona...Doneto je 628 presuda, od kojih 614 osuđujućih, 12 oslobađajućih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.