Izvor: Luftika.rs, 06.Dec.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virtuelni detoks: Norveška zabranjuje mobilne telefone i računare deci

Norveška je zemlja koja pomera granice u mnogim sferama života. Zemlja u kojoj zvanično žive najsrećniji ljudi na svetu, sada nas je ponovo iznenadila.
Već smo pisali o sistemu obrazovanja u Norveškoj, koji je jedan od najboljih. To potvrđuje i najnovija odluka koja dolazi sa severa Evrope.
Opštinske vlasti Stavangera, grada u Norveškoj, osim zabrane mobilnih telefona u školama planiraju da mlađim učenicima onemoguće individualni pristup računarima.
Većina gradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << odbornika je podržala ovu ideju, napominjući da je na ovaj način potrebno deci omogućiti „detoks“ od virtuelnog sveta, piše RTS.
Planirano je da učenici od prvog do četvrtog razreda više nemaju pristup ličnim računarima, a umesto toga biće postavljeni zajednički DETOKS računari u učionicama koji će se moći koristiti uz dozvolu učitelja.
Cilj je da pomenute mere budu uvedene za učenike svih razreda, od prvog do desetog.
25 razloga zbog kojih je Norveška najlepše mesto na Zemlji

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.