Izvor: Luftika.rs, 26.Sep.2021, 13:45

Vesićmobil ima konkurenciju: Komšije iz Krnjače ga traže zbog obećane kanalizacije

Udruženje građana “Komšija” u Krnjači održalo je akciju čišćenja i performans “Šarena laža” kojim žele da skrenu pažnju na to da im vlasti već 30 godina obećavaju kanalizaciju.
Kanalizacija je bila sastavni deo predizbornih obećanja svih vlasti u proteklih 30 godina a Goran Vesić je u avgustu ove godine spektakularno najavio raspisivanje tendera za izgradnju dugo obećavane kanalizacije.
Po ugledu na vesićomobil koji je Goranu uzajmio drugar advokar,  aktivisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << udruženja građana “Komšije” iz Krnjače napavili su zanimljivu postavku automobila sa kanalizacionom cevi na krovu, umotanu u sjajni papir da podseća na šarenu lažu – baš kao što je i kanalizacija u Krnjači, šarena laža.
“Da svako očisti svoje dvorište” naziv je ove akcije koja je održana u naselju Partizanski blok.
Akcija je trajala ceo dan a  podržala su je i druga udruženja, učestvovali su stanovnici naselja svih generacija, a sakupljena je velika količina smeća.
– Performansom smo poručili da ne verujemo obećanjima političara koji već 30 godina najavljuju da će ovo naselje dobiti kanalizaciju, ali do toga nikako da dođe – rekao je predsednik udruženja „Komšija“ Dragomir Stanković.

Udruženje je predstavilo i ideju da se u delu naselja uredi park sa mobilijarom za decu, spravama za rekreaciju i delom za kućne ljubimce, što je projekat za koji će nastojati da dobiju podršku Gradske opštine Palllula, prenosi Glas javnosti.
U akciji  čišćenja su učestvovali i predstavnici drugih udruženja sa leve obale Dunava: „Bela čaplja“, „Kotež“, „Volim Padinjak“, kao i udruženja „Odbranimo reke Stare planine“ i „Belorepan“. Iz udruženja „Komšija“ najavljuju još ovakvih akcija, s ciljem da naselje dobije lepši izgled, uz očekivanje da će odziv komšija biti još veći.
Lemur u zoo vrtu se zakačio Vesiću na glavu i nije hteo da pusti

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.