Većina kuvanjem pokazuje svoju privrženost i ljubav

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2016, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina kuvanjem pokazuje svoju privrženost i ljubav

Do ljubavi preko stomaka, kaže poznata izreka, a da u njoj ima istine, pokazuje anketa među 2.000 Britanaca koji su odgovarali na pitanje kako pokazuju privrženost partneru, prijatelju ili rođaku.

Na prvom mestu malih znakova pažnje nalazi se kuvanje omiljenog jela, slede pripremanje čaja, postavljanje pitanja kako je, spontani zagrljaj, davanje komplimenata.

U deset znakova pažnje su i SMS kojim se raspitujemo kako nam je voljena osoba, zatim zahvalnost za nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što je učinila, slušanje kad joj je teško, "volim te" bez razloga i deljenje hrane.

Koliko je hrana važna, pokazuje podatak da čak 69 odsto ispitanika veruje da je ona odličan način da nekom pokažemo privrženost. Ali nije svejedno šta spremamo - najbolje da to bude nečiji omiljeni obrok ili onaj koji ga podseća na detinjstvo.

Na listi su se našli i pamćenje važnih datuma, poput rođendana, snimanje omiljenih serija, ali i učestvovanje u maratonu ili dijeti kao znak podrške.

Analiza motiva pokazuje zanimljivu stvar - dok 60 odsto ispitanika sve ovo radi kako bi razvedrili osobu koju vole i pokazali joj ljubav, ostali priznaju da su na dobra dela spremni jer znaju da će tako zaraditi poene. Kalkulisanju su više skloni muškarci nego žene.

Inače, 80 odsto Britanaca sebe doživljava kao velikodušne, a prosečan Britanac uradi bar jednu stvar dnevno da bi nekom pokazao da mu je stalo.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.