Izvor: Radio 021, 29.Jan.2020, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći deo Novog Sada sat vremena bio bez struje, voda stiže za dva do tri sata

Veliki deo Novog Sada oko sat vremena je bio bez struje zbog havarije ne trafostanici, a ceo grad je bio i bez vode, jer je zbog nestanka električne energije Fabrika vode na Štrandu prestala sa radom.

"Svi građani koji su oko 13:20 časova zbog kvara u čvornoj trafostanici 'Novi Sad 4' ostali bez električne energije dobili su napajanje u roku kraćem od jednog sata. Ekipe EPS-a su odmah izašle na teren i u najkraćem roku otklonile kvar. Deo kupaca je dobio napajanje posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pola sata, a ostatak malo kasnije", navode u EPS-u za 021.rs.

Kako navode u EPS-u, bez struje je bio širi reon centra grada oko Temerinske ulice, naselja Podbara, Liman I i Liman II, Rotkvarija i Žitni trg. Nisu radili ni pojedini semafori na većim raskrsnicama u rgadu, kao što je raskrsnica kod Promenade i Merkatora, na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice...

Inače, u pitanju je veća trafostanica kod Tempa.

Iz istog razloga sve toplane na teritoriji Novog Sada kratko prestale su sa radom, zbog čega su građani ostali i bez grejanja i tople vode. S obzirom da se u međuvremenu vratila električna energija, tokom popodneva će biti uspostavljeno redovno snabdevanje grejanjem i toplom vodom.

Takođe, usled nestanka struje jedno vreme nije radila Fabrika vode na Štrandu, čime je ceo Novi Sad ostao bez vode. Oko 13:50 časova stigla je struja u Fabriku vode, i kako navode u "Vodovodu i kanalizaciji", stabilizacija vodosnabdevanja očekuje se u naredna dva do tri sata.

"Apelujemo na korisnike da budu strpljivi jer u sistem mora postepeno da se pušta voda da ne bi došlo do pucanja cevi i velikih havarija", navode u "Vodovodu".

U "Vodovodu i kanalizaciji" su ranije za 021 rekli da se radilo o ozbiljnoj havariji na elektromreži, jer nijedan od četiri alternativna voda za elektrosnabdevanje koji je im je obezbedio EPS, nije imao napon.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.