Vanredno stanje na grčkom ostrvu zbog najezde skakavaca

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2017, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje na grčkom ostrvu zbog najezde skakavaca

Vanredno stanje proglašeno je na ostrvu Agios Efstratios u Egejskom moru usled najezde skakavaca.

Ovo malo grčko ostrvo ima oko 200 stanovnika koji većinom žive od poljoprivrede i ribarenja. Predstavnica lokalne vlasti Stela Spanou rekla je da ovce umiru od gladi, jer je skoro sva vegetacija nestala.

Studenti Poljoprivrednog fakulteta iz Atine prskali su područje ekološkim pesticidima koji su počeli da daju rezultate.

- Celi postupak je otežan zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << konfiguracije terena, sve se radi peške - rekla je Spanou, dodajući da i dalje ima puno skakavaca.

Na ostrvu, koje se nalazi 30 kilometara južno od Limnosa, postoji samo jedno selo u kome su povrtnjaci potpuno uništeni. Ostrvo Agios Efstratios ima poseban status u EU zbog jedinstvene i retke flore i faune.

Autor: Srna
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.