Izvor: Luftika.rs, 06.Avg.2021, 12:41

Vakcinisani stariji od 12 godina da idu na nastavu, nevakcinisani onlajn

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa dr Predrag Kon izjavio je da je jedino logično rešenje za početak školske godine odvajanje vakcinisanih od nevakcinisanih učenika starijih od 12 godina.
– Oni koji su primili vakcinu da idu na nastavu, a oni koji nisu da budu na onlajn nastavi – rekao je on.
Kako je objasnio gotovo da uopšte nema vakcinisane dece starije od 12 godina, iako je to preporuka koja se provlači već neko vreme.
– Pravljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kolektiva u kom se mešaju vakcinisani i nevakcinisani virusu praktično ostavlja motor da živi koliko god hoće. Ali odluku mora da donese Ministarstvo prosvete. Ne možete da ostavljate zajedno zaštićene i nezaštićene, i to prvenstveno u interesu nezaštićenih – naveo je Kon u intervjuu za Kurir.
Istakao je i da se kod vakcinisanih bolest menja i postaje daleko blaža, pa se smanjuje i smrtnost, što je glavni cilj, a rekao je i da će za decu mlađu od 12 godina takođe odlučivati Ministarstvo prosvete.
– Najverovatnije će biti da učenici od prvog do četvrtog razreda idu na nastavu, a petog i šestog da kombinuju dan onlajn, dan nastava. I nošenje maski je obavezno – istakao je Kon.
S tim u vezi oglasio se ministar prosvete Branko Ružić, koji je izjavio da će taj resor odluku o nastavi u novoj školskoj godini doneti konsultujući Krizni štab, ali nije direktno odgovorio na pitanje da li će vakcinisana deca starija od 12 godina ići na nastavu, a ona koja nisu na onlajn nastavu.
– Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će, kao i do sada, u saradnji sa nadležnim institucijama pratiti epidemiološku situaciju u zemlji. Odluka o načinu organizovanja nastave u novoj školskoj godini biće doneta u konsultaciji s Kriznim štabom. U svakom trenutku prioritet su zdravlje i bezbednost dece i zaposlenih – kazao je za Ružić.
Zapošljavaju 1.143 medicinara u novosadsku kovid bolnicu, jedino da ih na određeno uvezu nazad iz Nemačke

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.