VIDEO: Za jednu noć zapaljeno desetine automobila u Švedskoj

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Za jednu noć zapaljeno desetine automobila u Švedskoj

Maskirani mladići zapalili su sinoć desetine automobila u Švedskoj i gađali policiju kamenicama, što je premijer Stefan Lofven kritikovao kao "ekstremno organizovanu" noć vandalizma.

Portparol policije Hans Lipens je rekao da prvi izveštaji govore da je zapaljeno oko 80 automobila, uglavnom u drugom najvećem švedskom gradu Geteborgu i obližnjem industrijskom gradu Trolhetanu. Manji požari su zabeleženi i u Malmeu, trećem gradu po velični.

U Trolhetanu, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je zapaljeno najmanje šest automobila, na policiju su bacane kamenice, dok su putevi bili blokirani.

Lipens je rekao da se, s obzirom na početak požara u kratkom razmaku, ne može isključiti da su povezani.

Švedski tabloid Aftonbladet objavio je fotografije na kojima ljudi obučeni u crno pale automobile na parkingu blizu Geteborga.

Švedska novinska agencija TT prenela je izjave očevidaca koji su rekli da su videli "maskirane mladiće" kako beže. Za sada nije bilo hapšenja.

Lipens je rekao da je utvrđen identitet nekoliko mladića koje je policija pronašla na licu mesta.

"Razgovarali smo s njima ali ne možemo zaključiti da su oni počeli požare. Razgovarali smo i s njihovim roditeljima", rekao je on novinarima.



Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.