Izvor: Radio 021, 20.Apr.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Vreće pune novca pronađene u kući svrgnutog sudanskog predsednika

Velika količina novca pronađena je u kući smenjenog predsednika Sudana Omara el-Bašira, i sada je pod istragom zbog pranja novca, kažu tužioci, a prenosi BBC.

Službe bezbednosti pronašle su evre, dolare i sudanske funte u ukupnom iznosu od preko 130 miliona dolara.

Bivši sudanski lider je stavljen u pritvor nakon višemesečnih protesta koji su doveli do njegovog svrgavanja. Izveštaji kažu da se el Bašir sada nalazi u zatvoru u Kobaru.

Izvor iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sudanskog pravosuđa izjavio je za Rojters da su koferi sa više od 350.000 dolara, šest miliona evra i pet milijardi sudanskih funti (105 miliona dolara) pronađeni u kući el Bašira.

Slika koju prenosi holandska medijska kuća Radio Dabanga pokazuje muškarce u vojnim uniformama kako stoje iznad nečega što izgleda kao nekoliko vreća punih gotovine.

#Sudan authorities seize Al #Bashir cash stash #bashirhasfallen #SudanNews #SudanProtests #SudanUprising #Sudan_Revolts #Sudan_UpRising https://t.co/sup6OnZ9TP pic.twitter.com/oPID9FZNhI

— Radio Dabanga (@Radiodabanga) April 19, 2019

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sve valute: Velika količina novca u kući svrgnutog predsednika Sudana

Izvor: B92, 20.Apr.2019

London -- Velika količina novca pronađena je u kući svrgnutog predsednika Sudana Omara el-Bašira, koji je sada pod istragom zbog pranja novca, saopštili su tužioci...Bezbednosne službe pronašle su evre, dolare i sudanske funte u ukupnom iznosu od preko 130 miliona dolara, prenosi BBC...Bivši...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.