Izvor: Radio 021, 02.Okt.2020, 11:55

VIDEO: U septembru istovario lubenice ispred zgrade Vlade Hrvatske, danas kombi pun soli

Ivan Velibor Sinčić iz Živog zida, ponovo je danas izveo svojevrsni performans, ovog puta ispred Ministarstva privrede u Hrvatskoj, gde je izručio pun kombi soli.

Sinčić je poslanik u Evropskom parlamentu, a njegova stranka Živi zid je na poslednjim izborima ostala van parlamenta u Hrvatskoj.

Ideja performansa je upozorenje da Hrvatska uvozi previše soli.

"Ovde smo da upozorimo javnost i sve ministre i bivše ministre da Hrvatska kao pomorska zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uvozi više od 90 odsto soli. To je tekovina njihove dugogogodišnje politike - so se uvozi iz Alžira", rekao je Sinčić.

On kaže da se sredstva daju podobnima, a ministra Tomislava Ćorića je upitao šta će ministarstvo privrede u zemlji u kojoj je sve manje privrede.

"Čestitam mu što je već sada najgori ministar ikada, sad je još zaseo i na HBOR, davaće kredite podobnima, biti zaslužan za muljaže oko EU fondova", naveo je Sinčić, prenela je zagrebačka N1.

Dodao je građani treba da znaju da Hrvatska so uvozi iz Maroka i Alžira, jer, kako kaže, vlada i ministar ne dozvoljavaju razvoj proizvodnje soli u Hrvatskoj.

Sinčić je u septembru izveo sličan performans kada je ispred Banskih dvora istovario kombi pun lubenica s ciljem da upozori na loš položaj hrvatskih poljoprivrednika zbog toga što je tržište Hrvatske preplavljeno uvoznim proizvodima.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.