Izvor: Radio 021, 29.Jan.2019, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: U kafiću u Budimpešti roboti uslužuju goste i pričaju viceve

Roboti u kafiću "Enjoy" u Budimpešti mogu da rade apsolutno sve, od posluživanja hrane i pića, pričanja viceva, plesanja s decom do razgovora s posetiocima, piše Rojters.

Kafić koji je otvorila IT kompanija E-Software Developer u mađarskoj prestonici ima ceo tim robota.

Robotski konobari prate fiksne staze kako bi isporučili hranu i piće kupcima. Drugi služe za zabavu, kao što je Pepper, robot recepcioner koji može da vodi razgovor i pleše.

Proizvela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ga je japanska kompanija Softbank, a robot je morao da bude modifikovan kako bi čuo goste u bučnom kafiću, rekao je vlasnik Tibor Csizmadia.

Sudeći prema recenzijama na interenetu, gostima su se dopale šale robota i nemaju primedbe na usluge robota-konobara.

Uprkos strahu da bi sve veća automatizacija i veštačka inteligencija mogli da ugroze ljudske radnike, roboti u kafiću "Enjoy" nikome nisu oduzeli posao.

"Zapravo zapošljavamo dvostruko više ljudi nego pre, jer da bi od 16 do 20 robota radilo od 9 ujutro do 21 čas uveče, morate da imate IT stručnjake u pozadini", rekao je Csizmadia.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U kafiću u Budimpešti roboti uslužuju goste i pričaju viceve (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2019

Roboti u kafiću Enjoy u Budimpešti mogu raditi apsolutno sve, od posluživanja hrane i pića, pričanja viceva, plesanja s decom do razgovora s posetiocima ovog kafića, piše Rojters...Kafić koji je otvorila IT kompanija E-Software Developer u mađarskoj prestonici ima ceo tim robota koji žele pomoći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.