Izvor: Radio 021, 03.Nov.2020, 08:33

VIDEO: Troje ubijeno u terorističkom napadu u Beču, jedan od napadača simpatizer Islamske države

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer jutros se obratio javnosti u vezi sa terorističkim napadom u Beču.

Prema njegovim rečima, terorista koji je ubijen juče u Beču, bio je teško naoružan i nosio je pojas sa eksplozivom.

"Imali smo napad juče uveče od strane najmanje jednog islamskog teroriste. Ubijeni napadač je simpatizer Islamske države", rekao je ministar.

On je ukazao da su specijalne jedinice policije uspele da eliminišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jednog teško naoružanog teroristu, kao i da je, prema poslednjim saznanjima, najmanje još jedan napadač u bekstvu.

S tim u vezi, apelovao je na građane da, ako je to moguće, ne napuštaju svoj dom, izuzev ako postoje poslovni razlozi. Dodao je da su austrijski kancelar Sebastijan Kurc i gradonačelnik Beča Miahel Ludvig dogovorili da đaci danas ne moraju da idu u školu.

"Pošto se nalazimo u intenzivnoj i teškoj situaciji moramo da se ponašamo disciplinovano i damo policiji mogućnost da pronađe napadače", kazao je on.

Najmanje tri osobe, uključujući i jednog napadača, ubijene su u terorističkom napadu koji se sinoć oko 21 čas dogodio na više različitih lokacija kod sinagoge u Beču. Ranjeno je 15 osoba, a najmanje jedan napadač je u bekstvu.

Gradska bolnica u Beču potvrdila je da je u napadu povređeno 15 osoba. Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig je dodao da je sedmoro sa ozbiljnim povredama.

BREAKING NEWS: Footage from one of the shooting attacks in #Wien, Austria tonight. Many casualties.#Vienna #ViennaAttack pic.twitter.com/VRpPzv4hUS

— Just Info (@JustInfoUS) November 2, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.