VIDEO: Svečano otkrivanje najveće statue na svetu, čuvale je hiljade policajaca

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2018, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Svečano otkrivanje najveće statue na svetu, čuvale je hiljade policajaca

Hiljade policajaca u indijskoj državi Gudžarat raspoređeno je da čuva najveću statuu na svetu, koju će danas otkriti premijer Narendra Modi.

Indijske vlasti planirale su spektakularno otkrivanje spomenika visine 182 metra koji prikazuje borca za nezavisnost Indije Sardara Valabhaija Patela, sa borbenim avionima i helikopterima koji će kružiti u regionu.

Zvaničnici u Gudžaratu su zabrinuti da će lokalna zajednica organizovati proteste i tražiti odštetu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zemlju koja je oduzeta da bi se podigao spomenik koji je koštao oko 400 miliona dolara, a gradnja je trajala četiri godine.

"Više od 5.000 policajaca raspoređeno je na različitim punktovima u radijusu od 10 kilometara od mesta spomenika", rekao je šef lokalne policije Abhaj Čudasama.

Statua je više od dva puta veća od Kipa slobode u Njujorku.

Više od 80 odsto lokalne populacije su pripadnici plemena koja su zakonom zaštićena. Vlada Gudžarata saopštila je da je 185 porodica, koje su morale da se isele i daju svoju zemlju za spomenik, dobilo kao odštetu 1.200 hektara nove zemlje.



Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.