Izvor: Radio 021, 28.Jul.2019, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Stolar uštedeo tri miliona dolara pa poslao 33 mladih na fakultet

Amerikanac Dejl ŠrodeR život je posvetio poslu kako bi uštedEo što više novca i uložio ga u fond za mlade koji nemaju novac za studije.

Malo pre smrti zamolio je advokata da ušteđevinu postepeno deli budućim studentima i tako poslao 33 dece iz Ajove na fakultet.

Šroder se nije ženio i nije imao dece. Odrastao je u siromaštvu, te je 67 godina vredno radio i skupljao novac.

Ušteđevina od tri miliona dolara je u proteklih 14 godina omogućila 33 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mlade osobe da krenu na fakultet.

"Želeo je da pomogne deci koja su siromašna kao i on. Pitao sam ga o koliko novca pričamo, rekao je tri miliona i zamalo sam pao sa stolice", kaže Šroderov prijatelj i advokat Stiv Nilzen.

Svetom sada hodaju 33 osobe sa diplomama, to su terapeuti, advokati, doktori... I svi sebe nazivaju "Dejlovom decom". Jedini uslov koji im je postavljen jeste da se oduže Šroderu tako što će i oni pomagati drugima čim im se za to ukaže prilika.



Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.