VIDEO: Rajan Gosling kao Nil Armstrong na otvaranju festivala u Veneciji

Izvor: Radio 021, 22.Jul.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Rajan Gosling kao Nil Armstrong na otvaranju festivala u Veneciji

Radnja filma "Prvi čovek" zasnovana je na priči o sletanju Apola 11 na Mesec, a glumac Rajan Gosling tumači Nila Armstronga, prvog čoveka koji hodao Mesecom.

Leto 2018. je do sada donelo britansku emisiju Ljubavno ostrvo, nalet vrućine, kao i neočekivani tok Svetskog prvenstva u fudbalu, piše BBC. Poslednja stvar o kojoj bilo ko razmišlja jeste zima i dodela filmskih nagrada.

Ali, uprkos tome što jul i dalje traje, startni pucanj, koji će kulminirati u februaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Oskarima, je opalio. Objavljeno je da će ove godine film "Prvi čovek" otvoriti Međunarodni filmski festival u Veneciji. Radnja filma zasnovana je na priči o sletanju Apola 11 na Mesec, a Rajan Gosling tumači ulogu astronauta Nila Armstronga, koji je postao prvi čovek koji se "prošetao" Mesecom 1969. godine.

Film je režirao Demijan Šazel. Njegov film "La La Land", u kome takođe glumi Gosling, otvorio je festival u Veneciji 2016. godine. Kler Foj, poznata po ulozi Elizabete II u seriji Kruna, tumačiće ulogu Armstrongove žene Žanet, dok će Kori Strol i Lukas Has, u znak sećanja, igrati astronaute Baza Oldrina i Majkla Kolinsa.

Film će premijerno biti prikazan u Ujedinjenim nacijama 12. oktobra.

"Želeo sam da vidim koliko je radikalna, luda i kontroverzna bila cela misija", rekao je Šazel za BBC. "Kakav je psihološki sklop ličnosti potreban da bi čovek mogao da napravi te prve korake? U vreme kada veliki broj ljudi smatra da će se taj poduhvat završiti neuspehom, da će te moguće koštati života. Postao sam oduševljen Nilom i onime što je moglo da prolazi kroz njegovu glavu tokom meseci i godina koji su doveli do te misije, kao i time koliko je to bilo natčovečanski", kaže on.

Film koji otvara festival uglavnom služi kao najranija i najbolja ponuda za sezonu filmskih festivala.

Nekoliko filmova koji su "lansirali" festival prethodnih godina postali su slavni po nagradama - kao što je Birdman ili Crni labud. Gravitacija, Everest, Neodlučni fundamentalista, Martovske ide, kao i prošlogodišnji Mali veliki svet, takođe su otvorili ovaj festival.

Sedamdeset i peti filmski festival u Veneciji počinje 29. avgusta i trajaće do 8. septembra. Podudara se sa Teluride i Toronto filmskim festivalima, koji su, takođe, tradicionalni indikatori filmova za Oskar.



Autor: BBC

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.