Izvor: Radio 021, 12.Okt.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Prekinuta utakmica Vojvodine protiv Breše, navijači uleteli na teren zbog albanske zastave

Prijateljski meč između Vojvodine i Breše u Italiji, prekinut je nakon što su gostujući navijači upali na teren.

Do prekida je došlo u 52. minutu, kada su navijači Vojvodine ušli na teren, jer su na drugom delu stadiona uočili grupu koja je mahala zastavom Albanije.

Oni su krenuli ka suprotnoj strani terena, u nameri da se obračunaju, ali do sukoba nije došlo. Deo domaćih navijača je u nekoliko navrata uzvikivao "cigani, cigani".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Sport je za publiku koja je popunila stadion "Orzinuovi" ostao u drugom planu, s obzirom na to da je utakmica dva puta prekidana. Prvi put se to dogodilo nakon isključenja Nenada Lalatovića, kada su igrači napustili teren, a drugi prekid je značio i konačan kraj meča, koji je klubu iz Novog Sada trebalo da posluži kao priprema za nastavak prvenstva posle reprezentativne pauze.

U momentu kada je meč prekinut, Vojvodina je gubila sa 2:1. Golove za domaći klub postigli su Donaruma u sedmom minutu iz penala i Bizoli u 13. minutu, a nakon prekida, Voša je pogodila preko Đuričina i smanjila razliku.

Ekspedicija Vojvodine u Italiji se završila neslavno iz nesportskih razloga, a igrači se u Novi Sad vraćaju večeras. Inače, u drugom poluvremenu zaigrao je i Mario Baloteli, ali se nije naigrao, jer je imao tek nekoliko kontakata sa loptom, pošto je utakmica prerano prekinuta. Voša je napravila nekoliko izmena na startu drugog dela igre, ali to nije uticalo na rezultat meča.

Vojvodina nije bila u svom najjačem sastavu protiv tima čija je najveća zvezda kontroverzni napadač Mario Baloteli, dok je mlada nada Sandro Tonali, koji već sada vredi 30 miliona evra. Čitav tim Breše dostiže vrednost veću od 100 miliona evra, dok je tržišna vrednost Vojvodine gotovo 10 puta manja.

Utakmica je inače trebalo da bude podrška za legendu fudbala Sinišu Mihajlovića.

U znak podrške prema članu druge šampionske generacije Vojvodine i sadašnjem treneru Bolonje, koji je veći deo svoje igračke i trenerske karijere proveo u Italiji i koji se trenutno bori sa leukemijom, igrači dva tima na teren su izašli u majicama na čijim leđima je pisalo "Mihajlović 11", dok je na grudima na italijanskom bilo napisano "Forza Sinisa!" (u prevodu "Napred Siniša").

Podrška velikanu domaćeg fudbala i sama igra ostale su u senci nemilih događaja.

Utakmica se igrala na stadionu "Orzinuovi", kraj Breše.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.