Izvor: Radio 021, 02.Avg.2020, 22:03

VIDEO: Praunuka nemačke partizanke reagovala jer je par nosio marame sa svastikama

Amerikanka Rafaela Mjuler praunuka je nemačke članice pokreta otpora koji se borio protiv Hitlerovih nacista tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka.

To je jedan od razloga zašto je ono što je videla u prodavnici Volmart u gradiću Maršal u Minesoti doživela lično, a u pitanju je bio par koji je umesto maski nosio marame s nacističkom zastavom.

"Nikad nisam mislila da ću to videti sopstvenim očima. Ali moramo biti svesni i spremni da reagujemo", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekla je za CNN.

A upravo to je zajedno sa svojim partnerom Bendžaminom Ruešom i uradila prošle subote, istog dana kada je na snagu stupilo da je obavezno nošenje maski na svim javnim mestima.

"Mislila sam se, ako ne kažem nešto sada, za što je moja prabaka rizikovala svoj život svih tih godina boreći se protiv prvog talasa nacista", rekla je Kjuler u intervjuu za CNN.

"Nosite svastiku. Bolesni ste. Bukvalno smo imali rat zbog toga. Nacisti su izgubili. Molim vas, nemojte nositi te maske", rekao je Rueš.

"Ja nisam nacistkinja", odgovorila im je žena sa svastikom preko lica.

"Zašto onda nosite tu masku", upitala ju je iznervirano Mjuler.

"Zato što, ako glasate za Bajdena, imaćemo nacističku Nemačku. Tako će biti. Živimo u socijalističkoj državi", odgovorila je žena sa svastikom preko usta.

Zanimljivo, muškarac je osim nacističke marame imao majicu s predizbornim natpisom "Trump/Pence 2020". Iz toga bi se dalo zaključiti da su dotični, osim što su Trampovi pristalice, i protivnici nošenja maski, kakvih je u SAD-u mnoštvo.

Drugi ljudi uglavnom su odvraćali pogled i pokušali da ignorišu celu situaciju, uključujući prodavce, kako se vidi na snimku.

Međutim, Volmart je naknadno saopštio da je paru s nacističkim obeležjem ulaz u svoje prodavnice zabranio na najmanje godinu dana, javlja CBS.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.