VIDEO: Osmislila lutku koja recituje stihove Kurana

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2017, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Osmislila lutku koja recituje stihove Kurana

Francuskinja Samira Amarir dugo se trudila da pronađe igračke koje će joj pomoći da približi islamsku veru svojoj ćerkici, a na kraju je napravila sopstveni izum.

Džena, lutka koja neverovatno podseća na Barbi lutku, recituje četiri poglavlja iz Kurana. Počela je masovna proizvodnja, a lutka je već na policama prodavnica u arapskom zalivu.

"Kada je moja ćerka Džena napunila dve godine, tražila sam igračku ili pomoćno sredstvo koje će joj pomoći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nauči stihove iz Kurana lako i brzo, tokom igre", izjavila je Samira Amarir.

Lutka Džena, dobila je ime po Samirinoj ćerki, ime koje na arapskom jeziku znači nebo, a kupuje se obučena u dugačku haljinu sa ljubičastom maramom za glavu. Amarir je odlučila da joj potamni kožu i da je malo našminka.

"Za mene je važno da moja ćerka u toj lutki prepozna sebe ili svoju majku", dodala je.

Poglavlja koja lutka recituje odabrana su tako da su laka za pamćenje, a nakon nekoliko dana igranja, Samirina ćerka je sama počela da govori stihove.

Samira se sa porodicom preselila iz Francuske u UAE da bi promovisala lutku. Nakon četiri godine i mnogo poseta kineskim fabrikama, lutka je počela da se prodaje u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Bahreinu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.



Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.