Izvor: Radio 021, 29.Nov.2020, 18:04

VIDEO: Najusamljenijeg slona na svetu čeka bolji život

Slon Kavan, koga zovu "najusamljeniji slon na svetu" biće uskoro premešten iz pakistanskog Zoološkog vrta u Kambodžu gde će imati bolje uslove života.

Tim povodom, u Pakistan je došla poznata pevačica i glumica Šer koja se javno zalagala da se Kavanu obezbedi bolji život.

Iz bezbednosnih razloga, plan posete Šer nije javno objavljen, ali pakistanski zvaničnici kažu da se sastala sa premijerom Imranom Kanom i da će bez sumnje posetiti Kavana.

Slon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je u Zoološkom vrtu već 35 godina, a partnerku je izgubio 2012. godine. Veterinari su mu dijagnostifikovali poremećaj ponašanja zbog izolacije.

Zbog boljih uslova, nakon godina lobiranja aktivista i grupa za zaštitu životinja, ovaj slon će u nedelju biti poslat u Kambodžu gde će imati novo utočište, rekao je Martin Bauer iz organizacije Četiri šape koja se četiri godine borila za njegov premeštaj.



Oni su obezbedili i medicinski tretman jer će mu čak i kada bude u Kambodži trebati višegodišnja fizička i psihološka pomoć.

Zbog loših uslova života, sud je u maju naredio zatvaranje zoološkog vrta u Islamabadu gde je Kavan živeo svih ovih godina.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.