VIDEO: Najmanje 17 mrtvih u pucnjavi u školi na Floridi, napadač uhapšen

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2018, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Najmanje 17 mrtvih u pucnjavi u školi na Floridi, napadač uhapšen

Najmanje 17 žrtava je bilans jučerašnjeg napada na gimnaziju u Parklandu na istočnoj obali Floride, saopštila je kancelarija šerifa okruga Brauard, navodeći da je napadač uhapšen.

"Za sada imamo 17 žrtava i oni su prebačeni ili se prebacuju u dve bolnice u Brauardu", napisala je kancelarija šerifa na Tviteru ne navodeći o kakvim je povredama reč.

Direktor škole Robert Ransi rekao je da ima "puno mrtvih" i da je "situacija užasna".

Šerif >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << okruga Brauard Skot Izrael rekao je da je osumnjičeni napadač koji je uhapšen 19-ogodišnji bivši đak te škole Nikolas Kruz. On je uhapšen bez incidenta van kampusa škole, rekao je šerif.

Šerif je rekao da su specijalni timovi u školi da provere svaku zgradu u kompleksu da osiguraju da nema još pretnji i da vide da li možda ima još ranjenih đaka. Rekao je da je i Federalni istražni biro došao i da počinje procesuiranje, kako je opisao, stravične scene.

Napad se dogodio u vreme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride, između Boka Ratona i Fort Loderdejla. Škola ima oko 3.000 učenika.

Bela kuća je otkazala redovnu konferenciju za štampu posle izveštaja o napadu.  Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je sa guvernerom Floride Rikom Skotom i napisao da Bela kuća blisko sarađuje s policijom oko "užasnog napada na školu u Floridi". On je ranije izrazio saučešče porodicama žrtava.





Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.