Izvor: Radio 021, 14.Apr.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Najdeblji dečak na svetu smršao 106 kilograma

Arja Permana (13) je sa samo 11 godina dogurao do neverovatnih 192 kilograma, ali u međuvremenu je uspeo da izgubi 106 kilograma.

Međutim, dečak se sad našao u problemu s viškom kože koja će morati da mu bude hirurški odstranjena, piše "Dejli mejl".

Dečak iz Indonezije, koji je svojevremeno smatran najdebljim detetom na svetu, već sa 10 godina imao je probleme s kretanjem i disanjem, a morao je da  kupa u bazenu. Jeo je pretežno brzu i prženu hranu i pio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gazirane sokove.

Kada mu je zbog prevelike telesne težine život doveden u opasnost, Arja je postao najmlađa osoba na svetu kojoj je ugrađena želučana premosnica, a takođe je morao da se podvrgne strogoj dijeti u okviru koje je jeo samo ribu i povrće.

Danas ima 86 kilograma.

Iako priznaje da mu je u početku bilo teško jer je morao da se odrekne svoje omiljene hrane, tvrdi da je sad mnogo srećniji.

"Sada mogu da igram fudbal, družim se s prijateljima, igram se, kupam u reci. Onda nisam mogao ništa", rekao je Arja.



Autor: Nezavisne novine

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Najdeblji dečak na svetu smršao čak 106 kilograma VIDEO

Izvor: B92, 14.Apr.2019

Arja Permana (13) je sa samo 11 godina dostigao neverovatnih 192 kilograma, ali je u međuvremenu uspeo da izgubi čak 106 kilograma. Dečak, međutim, sada ima problem sa viškom kože koja će morati da mu bude hirurški odstranjena, piše Dejli mejl.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.