Izvor: Radio 021, 27.Maj.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Munja udarila u rusku raketu tokom lansiranja

Munja je udarila raketu Sojuz na kosmodromu u severnoj Rusiji, Pleseck, tokom lansiranja, saopštili su danas zvaničnici kosmodroma.

Dok se raketa podizala sa lansirne ploče, pogodila ju je munja, ali je uprkos tome sva raketna oprema nastavila da radi normalno, a satelit je otišao u orbitu u predviđenom vremenu, prenela je agencija Tass.

"To je još jedan dokaz da munja ne može da ošteti naše vazduhoplovno oružje", rekao je šef ruskog vazduhoplovnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Plesecku.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Munja udarila rusku raketu tokom lansiranja

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2019

Dok se raketa podizala sa lansirne ploče, pogodila je munja ali je uprkos tome sva raketna oprema nastavila da radi normalno Tokom lansiranja munja je udarila raketu "Sojuz" na kosmodromu u severnoj Rusiji, Pleseck, saopštili su danas zvaničnici kosmodroma.Pročitajte još: Kosmonauti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.