Izvor: Radio 021, 19.Jan.2020, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Filmovi "1917" i "Kler Dening" do 22. januara u KCNS

Filmovi "Kler Dening" i "1917" na repertoaru su bioskopa Kulturnog centra Novog Sada do srede, 22. januara.

Od 19:00 - "Kler Darling" / "La Dernière Folie de Claire Darling"

Režija: Julie Bertuccelli

Godina: 2020

Zemlja: Francuska

Trajanje 94 min

Glumci: Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Alice Taglioni, Laure Calamy, Samir Guesmi

Prvog dana leta Kler Darling se budi ubeđena mišlju da joj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << to poslednji dan u životu. Ona odlučuje da isprazni kuću i taj dan proda potpuno sve, od Tifani lampi do raznih drugih zbirki stvari koje poseduje. Svi ti predmeti kupljeni su s ljubavlju i pokazatelj su blistavog ali i tragičnog života. Ovakvo ponašanje glavne junakinje zabrinjava njenu ćerku Meri koja posle dvadeset godina dolazi da je vidi...



Od 21h - "1917"                                                                               

Režija: Sam Mendes

Godina: 2010

Zemlja: SAD

Trajanje:110 min

Glumci: Dean-Charles Chapman, Andrew Scott, Benedict Cumberbatch

Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, poznat po velikim hitovima poput Vrtloga života, Skajfal i Spektre, predstavlja film o Prvom svetskom ratu.

Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oskarovac Mendez u filmu prikazuje zastrašujuće ratne scene koje nismo do sada imali prilike da vidimo na velikom platnu.



Cena ulaznice je 300 dinara.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.