Izvor: Radio 021, 18.Avg.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Dečak u reci pronašao ogroman zub mamuta star 10.000 godina

Dvanaestogodišnji dečak iz Ohaja sasvim slučajno je naišao na neverovatno otkriće staro 10.000 godina, piše CNN.

Radi se o okamenjenom zubu vunastog mamuta koji je pronašao rođak radnika izletišta "Honey Run" tokom porodične proslave.

Džekson Hepner posetio je izletište u julu sa svojom porodicom. Prilikom istraživanja reke, naišao je na čudan, nazubljen fosil.

Džeksonova porodica kontaktirala je različite stručnjake, uključujući i arheologa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << P. Nika Karduliasa koji predaje na Vuster koledžu. Naučnici su potvrdili da se radi o zubu mamuta i dodali da je reč o njegovom gornjem, trećem kutnjaku.

Prema mrežnoj enciklopediji "Ohio History Central", na području te savezne države pronađeni su fosili mastodonta i mamuta koji su izumrli pre otprilike 10.000 godina. Mamuti su bili biljojedi, tako da su njihovi kutnjaci imali glatke grebene kojima su mleli travu.

Džekson će uskoro dobiti zub nazad kako bi ga odneo u školu i pokazao svojim prijateljima.



Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.