Izvor: Radio 021, 13.Dec.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Baka Ajrin sa 102 godine postala najstariji skakač iz aviona

Australijanka Ajrin O'Šej ima 102 godine i nije dopustila da je starost spreči da po treći put skoči iz aviona.

Prabaka Ajrin se pre četiri dana ukrcala u avion. Vezana za svog instruktora, skočila je sa 4.300 metara nadmorske visine, a za to je imala dobar razlog.

Nakon što joj je kćerka umrla od bolesti motornih neurona pre deset godina, Ajrin je želela da podigne svest ljudi i prikupi sredstva za dalja istraživanja o toj bolesti.

Tako je odlučila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da za Udruženje za motorne neuronske bolesti Južne Australije skače iz aviona. Ovo je bio njen treći skok, dok joj je prvi bio za 100. rođendan 2016. godine.

Ajrin i njen instruktor su "lagano i prelepo padali kroz oblake, pre nego što su otvorili padobran", prenose australijski mediji.

U podnožju Ajrin su sa zagrljajima dočekali njeni unuci i praunuci. Ajrin je izjavila da ne misli da je "izuzetan adrenalin-junak".

"Što se mene tiče, ja sam ista kao i svi ostali – samo normalna osoba", rekla je za Kanal 9.

Tako je Ajrin postala najstarija osoba na svetu koja je skakala iz aviona sa 102 godine i 194 dana. Pre nje tu poziciju je zauzimao Kenet Majer, koji je, kada je skočio iz aviona, imao 102 godine 172 dana.



Autor: RTS, Mashable

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Baka Ajrin (102) je najstariji skakač iz aviona (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2018, 19:35

Australijanka Ajrin O'Šej ima 102 godine i nije dopustila da je starost spreči da po treći put skoči iz aviona...Baka Ajrin se pre četiri dana ukrcala u avion. Vezana za svog instruktora, skočila je sa 4.300 metara nadmorske visine, a za to je imala dobar razlog...Nakon što joj je kćerka umrla...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.