Izvor: Radio 021, 20.Nov.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: BIA potvrdila autentičnost snimka na kojem navodni ruski špijun daje novac srpskom zvaničniku

Bezbednosno-informativna agencija je RTS-u potvrdila autentičnost snimka na kojem Georgij Kleban daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije. BIA je potvrdila da je na snimku ruski obaveštajac.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije danas da se Vojno-bezbednosna agencija bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će se danas ili sutra sastati Savet za nacionalnu bezbednost.

"Razgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas", rekla je Brnabić za "Blic".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Vučić prikuplja informacije, dodavši da očekuje da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i načelnika generalštaba Vojske Srbije.

Prema ranijem pisanju Blica i Radija slobodna Evropa, ruski diplomata i pripadnik Vojne obaveštajne službe za koga se veruje da je Georgij Kleban, snimljen je kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, koji je njegova obaveštajna veza u našoj zemlji. Na društvenim mrežama postoji i snimak koji to navodno dokazuje.

Na video snimku objavljenom i na Jutjubu, vidi se susret dvojice muškaraca na parkingu, odakle obojica odlaze do automobila jednog od njih. Navodni "ruski obaveštajac" daje plastičnu kesu "srpskom agentu", koji tu kesu ostavlja u parkiranom automobilu. Dvojica muškaraca zatim odlaze u obližnji kafić, nakon čega se rastaju.

Kada muškarac, označen u opisu videa kao "srpski agent", nakon sastanka ode do svog automobila i otvori plastičnu kesu koju je dobio, u njoj nalazi kovertu sa novcem, piše Radio slobodna Evropa.

Appears that - despite popular belief - some people in Serbian intel/law enforcement is not too happy with GRU's activities in Serbia. This video of a GRU officer allegedly bribing an unnamed Serbian official was leaked to news media today https://t.co/QcIHkFWOIn

— Christo Grozev (@christogrozev) November 17, 2019
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIA: Snimak ruskog špijuna i srpskog zvaničnika AUTENTIČAN

Izvor: Blic, 20.Nov.2019

Bezbednosno informativna agencija (BIA) potvrdila je autentičnost snimka na kome se nalazi ruski pripadnik vojno obaveštajne službe Georgij Kleban, koji daje novac jednom zvaničniku Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.