Izvor: Luftika.rs, 08.Jul.2020, 11:31

Uznemirujuće scene policijske brutalnosti kakve nismo gledali decenijama (VIDEO)

Tone suzavca, pendreci po leđima novinarki koje su pokušavale da pomognu povređenima, klečanje na vratu, gaženje, šutiranje i razvlačenje uhapšenih, ali i onih koji su sinoćnje proteste ispred Skupštine Srbije nemo posmatrali sa strane obeležili su sinoćnja dešavanja u glavnom gradu Srbije.
Protest građana koji su se sinoć posle 20 sati okupili na platou ispred Narodne skupštine Srbije završen je neredima, nakon što je policija suzavcem i šok bombama pokušala da rastera >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << okupljene.

Na demonstracijama osim policije u uniformama, bilo je i dosta policajaca u civilu koji su primenjivali silu.
#Beograd #prosvjedi
Policija u civilu mlati prosvjednike pic.twitter.com/I9KCBj2NWw
— Agresivno trofazni band (@forcebook) July 7, 2020

Nekoliko snimaka nepotrebne i neproporcionalne upotrebe sile, malo pokušaja da policija deeskalira situaciju, više suzavca upotrebljeno u jednoj noći nego u prethodnih 20 godina, navodi o zastrašivanju.
Policija u Beogradu
Airmax, uz pederušu, deo je obavezne uniforme hulja iz #policija #Srbija. pic.twitter.com/0OgMG38wPx
— dr Petar Veličković (@u_dilemi) July 7, 2020

Ovog momka je policija u civilu skinula sa bicikla…
Skinuli su momka sa bicikla pretukli ga policija u civilu pic.twitter.com/EEBfh3MUJL
— Izuzetna osoba (@xtordnr) July 7, 2020

Tu je uznemirujuć snimak na kom policija bije jednog demonstranta, a zatim ga vuče po podu…








View this post on Instagram


















A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad) on Jul 7, 2020 at 4:15pm PDT


Videli smo i scenu iz Pionirskog parka u kojem na klupi sede tri mladića kada im policija prilazi i počinje da ih bije pendrecima iako su digli ruke i ne napadaju nikog, pretučeni a nisu pružali otpor…








View this post on Instagram















❗❗❗Дa ли ја за ово плаћам порез⁉️⁉️ Ко ће да нас штити од њих⁉️ Од овога даље нема❗❗❗ . Serbian police beating, people that sitting peacefuly in the park!!! . . @dw_deutschlernen @bbc @bbcnews @1920s_newyorktimes @sputnik_news @voiceofamericausa @rts_predstavlja @n1 @prvatelevizija @pink.rs @b92net @insider @cnn . . . #policija #srbija #србија #serbia #protests #instagramsrbija #instaphoto #crnagora #vojskasrbije #republikasrpska #beograd #srpskapravoslavnacrkva #srpskavojska #beograd #covid19 #corona #serbianlivesmatter #bbc #cnn #sputnik #deutchewelle #dw #policebrutality #rts #rts1 #rts2 #rts3
A post shared by ☦️🇷🇸Србија🇷🇸☦️ (@ilirska_srbija) on Jul 7, 2020 at 9:53pm PDT


Tu je i potresan prizor u kom novinarka portala Nova Milica Božinović želi da ukaže pomoć povređenom čoveku ali dobija pendrekom po zadnjici.

Pripadnici policije pokušali su da spreče i ekipu N1 da snimi kako policija udara muškarca u Pionirskom parku u Beogradu.
Kako je rekla reporterka N1, prvo je jedan policajac, a potom i drugi odgurnuo ekipu N1 kako bi onemogućili snimanje batinanja demonstranta.
Pošto su mladića nekoliko puta udarili, policija mu je stavila lisice i odvela u pravcu Skupštine grada.
Silu srpske policije osetila je i jedna ruska državljanka…

Ćale, ovo je za tebe: Priča iza najponosnije i najtužnije scene sa protesta (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.