Uzdanice kineske ekonomije - lonci i pametne daske za WC

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzdanice kineske ekonomije - lonci i pametne daske za WC

Kineska vlada objavila je danas plan za oporavak ekonomije koji se zasniva na proizvodnji električnih lonaca za kuvanje pirinča, luksuznih WC-daski i pametnih telefona.

Novi plan ima za cilj da se proizvodnjom kvalitetnijih proizvoda stvori ekonomija zasnovana na domaćoj potrošnji umesto na spoljnoj trgovini i investicijama. U dokumentu koji su objavile kineske vlasti nalazi se neobično detaljan spisak poželjnih proizvoda kao što su električni lonci za kuvanje pirinča, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mali kućni aparati, "pametne WC-daske" i pametni telefoni.

Do sada su planovi za ekonomski razvoj zanemarivali nedostatak proizvoda za lokalno tržište. Kina je najveći svetski proizvodjač elektronskih uredjaja, nameštaja i igračaka.

Zbog visoke cene proizvoda domaćih brendova većina stanovništa ne može sebi da priušti kvalitetne proizvode, a jeftiniji brendovi nude proizvode sumnjivog kvaliteta. U ovoj zemlji česti su skandali zbog prodaje "veštačke" ili nekvalitetne hrane, sumnjivih lekova i drugih proizvoda.

Do sada su se kineski mediji podsmevali "pametnim daskama" koje su opremljene grejačima, različitim vodenim masažerima i drugim funkcijama, nazivajući ih neozbiljnom modom koja dolazi iz Japana.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.