Izvor: Radio 021, 09.Apr.2020, 13:32

Usvojene nove mere, sutra počinje policijski čas koji će trajati 60 sati

Vlada Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupa na snagu sutra, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, navedeno je u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Za sve građane važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru.

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutru, kako bi kupili namirnice.

S obzirom na to da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

"Bitno je napomenuti da bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na virus korona, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će Vlada nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom Covid-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Apeluje se na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je 65 osoba preminulo od posledica virusa korona, dok je 2.666 zaraženih.

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da epidemija ne može da traje večno i da se vidi kraj kroz nekoliko nedelja, ali dodaje da, međutim, uvek postoji ono "ali", jer situacija može brzo da se promeni.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije: Potpuna zabrana kretanja od sutra u 17 časova do ponedeljka u 5 časova

Izvor: Danas, 09.Apr.2020

Vlada Srbije saopštila je danas da je izmenila trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od sutra, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.