Uskoro poskupljenje vrtića u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro poskupljenje vrtića u Novom Sadu

Novi Sad će uskoro doneti odluku o povećanju cene vrtića, ali za sada nije sigurno koliko dinara će ono iznositi.

Gradonačelnik Miloš Vučević navodi da cene nisu menjane 12 godina, da su u ovom periodu porasli troškovi Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a da su radnici imali dva povećanja plata. Iz Vlade Srbije najavljuju i novo. Prema njegovim rečima, Grad mora da omogući predškolskoj ustanovi da posluje i već se iz budžeta izdvajaju velika sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za rad ove ustanove.

Kako je pojasnio, još nije definisano koliko će iznositi poskupljenje, pri čemu je njegov stav, i pored predloga nekih saradnika, da Grad zadrži zakonsku mogućnost da i dalje pokriva 80 odsto cene boravka dece, mada promenom zakona lokalna vlast to može da smanji i na građane prebaci dodatni deo troškova.

Gradonačelnik je najavio i da će Novi Sad nastaviti da ulaže u objekte Radosnog detinjstva, kojem sledi i transformacija u osam zasebnih ustanova, u narednom periodu.

On je, prilikom obilaska nedavno rekonstruisanog vrtića u Zlatne grede, naveo da će uskoro biti potpuno rekonstruisan vrtić u Pap Pavla. Što se novih objekata tiče, ove godine ih neće biti i za sada je u planu da se do kraja godine završi projektovanje vrtića u Orahovoj ulica na Klisi, a ove godine će se najverovatnije doneti neophodne odluke da se montažne barake nekadašnje policijske stanice u ulici Miše Dimitrijevića poruše i na tom mestu sagradi vrtić.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.