Izvor: Radio 021, 24.Jul.2019, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro počinje sa radom savetovalište za radnike čija se prava krše

Uskoro će biti pokrenuto Savetovalište za radno-pravne odnose namenjeno svim radnicima čija se prava ne poštuju.

Pokretanje ovog nacionalnog projekta najavili su Udruženi sindikati Srbije "Sloga", uz napomenu da će usluge Savetovališta moći da koriste svi, bez obzira da li su članovi sindikata ili ne.

Naime, članovi ovog sindikata navode da su podstaknuti rezultatima poslednjih istraživanja o radničkim pravima, gde se preko 85 odsto ispitanika izjasnilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se prava radnika u Srbiji ne poštuju, rešili da pokrenu jedan ovakav projekat i pomognu svima kojima je ta pomoć potrebna.

"Zaposleni u Srbiji će konačno imati mogućnost da potpuno besplatno, čak i bez troškova poziva, dobiju pravne savete. Pravni tim Sloge i do sada je kroz sindikalne strukture pomogao članovima sindikata u ostvarivanju svojih prava, a realizacijom ovog projekta pomoć će moći da dobiju i svi zaposleni u Srbiji", navode u "Slozi".

Kako dalje ističu, projekat neće biti vremenski ograničen, a o samom datumu početka realizacije zaposleni će biti obavešteni na sajtu "Sloge" i preko medija.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.