Izvor: Radio 021, 13.Avg.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni rukovodioci i radnici EPS-a, oštetili to preduzeće za dva miliona dinara

Četiri osobe uhapšene su zbog toga što su oštetile Elektroprivredu Srbije za oko dva miliona dinara.

Uhapšen je direktor jednog odseka EPS-a u Kraljevu 2, D. M. (62) kao i zaposleni u EPS u Kraljevu Z.P. (58), G. A. (64) i D. R. (42).

Krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, podneta je i protiv rukovodioca jednog sektora Tehničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << centra Kraljevo EPS M. V. (46), koji se već nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je M. V. podstrekavao ostale osumnjičene da tokom 2016. i 2017. godine, korišćenjem svojih službenih položaja angažuju resurse EPS-a za izgradnju niskonaponskog voda za potrebe privrednog društva "Hidroenergo Dubočica", koje je ove radove trebalo da obavi o svom trošku.

Na taj način, kako se sumnja, osumnjičeni su privrednom društvu "Hidroenergo Dubočica" pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona  dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.