Uhapšen Saša Mirković

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2017, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Saša Mirković

Estradni menadžer Saša Mirković je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Mirković je, kako javlja "Blic", osumnjičen za malverzacije u vreme dok je bio predsednik skupštine opštine Zaječar.

U istoj policijskoj akciji uhapšena je još jedna osoba iz vrha tadašnje zaječarske vlasti.

Ko je Saša Mirković?

Saša Mirković je diplomirani pravnik, a ranije je isticao da je po zanimanju producent. U politiku se uključio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vrlo rano pristupanjem lokalnom Savezu socijalističke omladine. Kada je 1991. godine Savez transformisan u Omladinski savet opštine Bor, Mirković je imenovan za njegovog sekretara. Bio je član SRS, podržavao Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima 2008. Iste godine priključio se Pokretu "Živim za Krajinu" Boška Ničića i u toj partiji imao je funkciju potpredsednika. U maju 2010. "Živim za Krajinu" je pristupio Ujedinjenim regionima Srbije.

Na lokalnim izborima 2012. kandidovao se za gradonačelnika Zaječara. Odmah po okončanju parlamentarnih izbora "preleteo" je u tabor naprednjaka, pa je već na proglašenju uspeha Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima stajao uz pobednika. Kasnije je obelodanjeno da je i zvanično postao član SNS.

Pomoćnik ministra saobraćaja u sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja postao je januara 2013. ali je već mesec dana kasnije pod pritiskom javnosti zbog nestručnosti napustio ovu poziciju. Jula iste godine postaje prеdsеdnik Skupštinе Grada Zajеčara.

Januara 2012. na njegovu kuću u Beogradu bačena je bomba, ali napadači nisu otkriveni. Na parlamentarnim izborima 2014. sa liste SNS izabran jе za narodnog poslanika.

Mediji su objavljivali da je isključen iz Srpske napredne stranke 2014, jer nije uvažio odluku Glavnog odbora stranke da podnese ostavku na jednu od funkcija. Mirković je to demantovao, navodeći da je njegovo isključenje bilo suprotno Statutu stranke. Poslednjeg dana novembra 2015. objavio je da je istupio iz SNS i saopštio je da počeo prikupljanje potpisa za registraciju Pokreta "Jaka Srbija".

Skupštini grada Zaječara predao je 15. decembra 2015. ostavku na mesto predsednika. Kako je naveo podneo je ostavku zbog pritiska i ucena kojima su bili izloženi odbornici zaječarskog parlamenta.

Autor: Blic, 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.