Izvor: Radio 021, 09.Jul.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udžbenici za prvake u Novom Sadu kupovaće se javnom nabavkom

Sve osnovne škole u Novom Sadu podneće zahteve gradskoj upravi, koja će javnom nabavkom i u skladu sa zahtevima ustanova, kupiti udžbenike i besplatno ih podeliti prvacima.

Kako za 021 navode u Gradskoj upravi za obrazovanje, udžbenici će stići u svaku školu do 1. septembra i početka školske godine.

Kako je saopšteno, svi učenici prvih razreda osnovnih škola u Novom Sadu dobiće besplatne udžbenike, a iz gradske kase će za to biti izdvojeno 25,7 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinara.

Pravo na besplatne udžbenike imaće prvaci koji već nisu ovo pravo ostvarili putem programa Ministarstva prosvete.

Ova mera deo je Programa korišćenja sredstava za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu, a u okviru kog je planirana potrošnja oko 72 miliona dinara. Šta će još biti finansirano učenicima saznajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.