Udvostručene kazne za neizdavanje fiskalnih računa

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udvostručene kazne za neizdavanje fiskalnih računa

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković kaže da su izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji pooštrene kazne za nepoštovanje propisa.

Kako Marković navodi za RTS, neki od propusta koje poreski obveznici prave su neizdavanje fiskalnih računa, neprijavljivanje radnika ili neslaganje u blagajni.

Ukoliko se prvi put u kontroli ustanovi jedna od nepravilnosti, umesto dosadašnjih sedam dana, biće 15 dana privremene zabrane obavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << delatnosti. 

Ukoliko se po drugi put ustanovi da postoji nepravilnost, biće 90 dana po novim izmenama Zakona o poreskom postupku, a ukoliko se treći put ustanovi da postoji nepravilnost, privremena zabrana obavljanja delatnosti će biti godinu dana.

Pravac u kome se kreću promene Poreske uprave u skladu sa izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji usmeren je ka razvoju klijentskog odnosa Poreske uprave i poreskih obveznika. "U duhu našeg programa transformacije, oformljen je već duže vreme Sektor za pružanje usluga poreskim obveznicima i otvoreno je 37 šaltera širom Srbije u kojima poreski obveznici mogu da dobiju podršku i gde možemo da rešimo njihove određene probleme i pitanja", objašnjava ona za RTS.

Izmene Zakona o poreskom postupku donose 98 novina u radu Poreske uprave i obavezama poreskih obveznika.

"Pozivamo poreske obveznike da redovno izmiruju poreske obaveze jer samo na taj način možemo doći do novih bolnica, vrtića, puteva za dobrobit čitavog društva. Na taj način će izbeći kazne koje su propisane novim izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji", apeluje ona.

Autor: RTS

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.