Izvor: Radio 021, 24.Apr.2021, 17:44

Udruženje preduzetnika traži smenu ministra finansija

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" saopštilo je da je uputilo zahtev predsedniku Skupštine Srbije da se obavi nadzor nad radom Ministarstva finansija i smeni resorni ministar zbog loše ekonomske politike.

"Zahtevamo da Narodna skupština, kao najviše predstavničko telo, nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti u čijoj je nadležnosti izbor Vlade i ministara, kao i nadzor nad njihovim radom i odluka o prestanku mandata ministara, pozove na odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i smeni ministra finansija zbog ekonomske politike koja se vodi na štetu građana Srbije", navodi se u saopštenju tog udruženja.

Istaknuto je da su "štetne aktivnosti koje u kontinuitetu sprovodi Ministarstvo finansija, nenamensko trošenje sredstava iz budžeta, nesprečavanje isisavanja kapitala iz Srbije i pranja novca, nesrazmeran odnos podrške subvencijama stranim investitorima u odnosu na domaće, što predstavlja diskriminaciju privrednika Srbije".

Takođe je navedeno da Ministarstvo finansija ne sprovodi efikasnu kontrolu poslovanja stranih investitora korisnika subvencija, da nema adekvatnu strategiju za suzbijanje crnog tržišta i rada na crno, kao i da inspekcija ima represivan odnos prema registrovanim domaćim privrednim subjektima.

"Ekonomska politika kojom se vrši opterećivanje malih zarada sa skoro 60 odsto nameta na neto zarade je štetna, kontraproduktivna i doprinosi rastu crnog tržišta rada", ocenilo je Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.