Izvor: Radio 021, 07.Dec.2018, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učiteljica dobila otkaz jer je deci rekla da Deda Mraz ne postoji

Učiteljica iz Nju Džersija dobila je otkaz nakon što je celom razredu rekla da Deda Mraz ne postoji, jer je tako izazvala lančanu reakciju plača kod prisutne dece.

Prema izjavama dece koja su prisustvovala času, učiteljica nije pričala samo o Deda Mrazu, nego je negirala postojanje Zubić Vile i Uskršnjeg zeke.

Majra Sanson-Abojun je majka jedne od devojčica iz razreda i ona tvrdi da je morala da teši svoju ćerku satima posle nastave.

"Cela ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << situacija me jako povredila. Moja ćerka veruje u Deda Mraza i voli Božić i sve što praznično vreme donosi", rekla je Majra.

Druge majke su odabrale Fejsbuk kao platformu na kojoj će izneti svoje mišljenje.

"Rekla im je da Deda Mraz ne postoji i da roditelji sami kupe poklone i stavljaju ih ispod drveta. Čak ih je ubeđivala da irvasi ne lete i da vilenjaci ne postoje. Ali nije stala samo na tome, objasnila im je i da roditelji sami menjaju zube za novac ispod njihovih jastuka. Odrasla osoba je probala da uništi njihov dečiji duh i njihova dečija verovanja", napisala je jedna od majki u svom statusu.

Direktor osnovne škole se kasnije izvinio roditeljima u pismu.

"I sam sam otac troje dece, znam kako je ovo osetljiva tema. Nadam se da će vaša deca ubrzo zaboraviti ovaj incident i nastaviti da uživaju u praznicima", napisao je.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.