US open: Đoković, Đere i Krunićeva u drugom kolu, Troicki i Krajinović završili

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 05:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US open: Đoković, Đere i Krunićeva u drugom kolu, Troicki i Krajinović završili

Novak Đoković, Laslo Đere i Aleksandra Krunić plasirali su se u drugo kolo US Opena, dok su Viktor Troicki i Filip Krajinović završili takmičenje.

Đoković je u prvom kolu pobedio Mađara Martona Fučoviča u četiri seta, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:0.

On je u prvom duelu s Fučovičem do trijumfa došao posle tri sata igre. Đoković će u drugom kolu Ju Es openu igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena koji je sa 3:0 pobedio Viktora Troickog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Šesti teniser na ATP rang-listi ranim brejkom došao je do prednosti od 3:0 u prvom setu. Stečenu prednost, Đoković nije ispuštao, pa je tako poveo sa 1:0 u setovima. Drugi set bio je turbulentan za Djokovića. Naime, usled velike vrućine u Njujorku, srpski teniser imao je problema s disanjem, ali i želudačne probleme. Fučovič je to iskoristio i jednim brejkom sredinom seta praktično rešio taj period igre.

U istom ritmu nastavio je Mađar i u trećem setu, poveo je sa 4:2 uz prednost brejka, ali je Đoković potom zaigrao znatno bolje. Usledio je veliki preokret, dobio je treći set sa 6:4, a u četvrtom praktično nije dao priliku Fučoviču, pa je sa nulom dobio taj period igre i izborio plasman u drugo kolo.

Đere je pobedio Leonarda Majera iz Argentine, a slavio je posle predaje protivnika. U tom trenutku vodio je sa 6:4, 6:4, 4:6, 2:1. U narednom kolu sastaje se sa Rišarom Gaskeom iz Francuske.

Đere je bolje igrao i može se reći da je bio i bliži pobedi tokom čitavog susreta, ali je predaju Majera uslovila i povreda zbog koje je zatražio medinski tajm-aut u drugom setu. Prvi set je prošao u rezultatskoj "klackalici", s obzirom na to da je brejk viđen u devetom gemu prvom seta, nakon čega je usledio servis srpskog igrača, koji mu je uprkos dve brejk lopte protivnika doneo i prednost u setovima.

Na početku drugog seta usledila je sjajna igra Đerea, posle koje je poveo sa 3:1 u gemovima. Do kraja seta čuvao je prednost i završio drugu deonicu meča u svoju korist, a u trećem setu je krenuo furiozno, i napravio dupli brejk koji je nažalost "prosuo" i vratio protivnika "u život", što je povređeni Argentinac iskoristio da smanji prednost u setovima. Ipak, dalje od toga nije mogao, pa je zbog povrede predao meč.

Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas u prvom kolu pobedila Timeu Bačinski iz Švajcarske u tri seta sa 6:2, 3:6 i 6:0.

Krunićeva je do prve pobede posle pet uzastopnih poraza na turu došla posle dva sata i 18 minuta igre. Ona će u drugom kolu Ju Es opena igrati protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, koja je sa 2:0 pobedila Amerikanku Koko Vandevej.

Krunićeva je odigrala kvalitetan meč od početka, iako je prvo Švajcarkinja došla do brejka i prednosti od 2:1. Ona je potom vezala pet gemova i povela sa 1:0 setovima.

Drugi set pripao je Bačinskoj, koja je lako i brzo povela sa 4:0. Krunićeva je došla do 4:3, ali to je bilo sve što je uspela da uradi. Odlučujući set u potpunosti je pripao Krunićevoj. Ona je napravila tri brejka i sigurnim servis gemovima došla do 6:0 i plasmana u drugo kolo.

Filip Krajinović nije uspeo da se izbori sa grčevima i vrućinom u meču prvog kola US opena. Srpski teniser je predao meč Metjuu Ebdenu u petom setu pri rezultatu 7:6, 6:7, 6:4, 6:1, 4:1 za Austrijanca.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.