Izvor: Radio 021, 28.Nov.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U želucu mrtvog jelena na Tajlandu bilo sedam kilograma smeća

U želucu jelena koji je nađen u nacionalnom parku na severu Tajlanda pronađeno je sedam kilograma smeća.

Službenici nacionalnog parka su u njegovoj utrobi, između ostalog, pronašli i muški donji veš, najlon kese i vrećice instant kafe.

Kun Satan, zvaničnik nacionalnog parka, rekao je da je jelen jeo plastiku već duže vreme pre nego što je uginuo. Satan je 25. novembra pronašao mrtvog 10-godišnjeg mužjaka. U njegovom želucu su pronađene gumene rukavice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mali peškir i ostala vrsta otpada.

Ranije ove godine, na Tajlandu je pronađena beba dugonga koja je uginula nakon što je jela plastiku.

Kriangsak je najavio projekat prikupljanja otpada u parku u kojem će biti angažovano lokalno stanovništvo. Najavio je i edukaciju meštana o tome kako nezbrinuta plastika u nacionalnom parku šteti životnoj sredini i životinjama.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.