Izvor: Radio 021, 12.Jul.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

I dalje je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije, navode u novosadskom centru Ministarstvu odbrane.

Pravo prijavljivanja imaju državljani i državljanke Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa.

Ceo konkurs možete da pronađete OVDE.

Više informacija može se dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u centru Ministarstva odbrane u Novom Sadu, Ulica Braće Jovandić 4, u kancelariji Ministarstva odbrane u Bačkoj Palanci, Kralja Petra Prvog 16 (tel. 021/210-1170) i ponedeljkom u kancelariji Baču, Trg Dr Zorana Đinđića 2 (tel. 021/770-007).

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat za dobrovoljno služenje vojnog roka odlazi u jedan od centara za obuku Vojske Srbije (Sombor, Valjevo ili Leskovac). Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika, podsećaju u Ministarstvu odbrane.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Izvor: NoviSad.com, 12.Jul.2019

Javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije otvoren je stalno, navode u novosadskom centru Ministarstva odbrane, podsećajući kandidate da se prijave..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.