U sredu presuda za pokušaj ubistva Žapca i podmetanje bombe pod službena kola Tomislava Bokana

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu presuda za pokušaj ubistva Žapca i podmetanje bombe pod službena kola Tomislava Bokana

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Goranu Cvijetiću (42) iz Budisave, optuženom za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca (54) 2012. godine.

U ovom procesu on je optužen i za podmetanje bombe, godinu dana kasnije, pod službeni "sitroen" Urbanizma, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav". Presuda Cvijetiću, koji se tereti i za nelegalno posedovanje oružja, biće objavljena u sredu, 7. novembra.

Kako prenose "Novosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u celosti ostajući pri optužnici, Zoran Jakovljević, zamenik Višeg javnog tužioca u završnoj reči naveo je da je u baštu picerije "Aleksandar" ispaljeno 12 hitaca iz "škorpiona" i da je jedan metak pogodio Nebojšu Tubića u glavu. Na nekoliko čaura pronađenih na licu mesta, DNK veštačenjem Biološkog fakulteta u Beogradu, kako je rekao, utvrđeni su mešani tragovi među kojima i Cvijetićevi.

- Smatram da je odbrana okrivljenog da u vreme pucnjave nije bio kod picerije "Aleksandar" u suprotnosti sa dokazima. Kao i odbrana da je moguće da njegovi biološki tragovi na čaurama potiču iz vremena kada je na crnom tržištu kupovao municiju dok je radio kao obezbeđenje i tako rukama dodirivao municiju koja mu je nuđena na prodaju, pa je vratio u kesu iz koje je uzimao - izjavio je Jakovljević.

- Tubić je u istrazi i na suđenju izjavio da osumnjičeni ne liči na osobu koja je pucala - rekao je advokat Dejan Kljajić, tražeći da Cvijetić bude oslobođen zbog nedostatka dokaza. Kako je naveo, može biti osuđen samo za nedozvoljeno posedovanja "zbrojovke", koja mu je nađena u iznajmljenom automobilu.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.